Eläinlääkärikäynnin kustannukset

Eläinlääkärikäynnin kustannukset

Eläinlääkärikäynnin tarve saattaa usein tulla yllättäen ja toisinaan lemmikin vaiva voi olla sen kaltainen että hoitoa tarvitaan hyvinkin pikaisesti.

Ihanteellista olisi, että tälläisiin tilanteisiin olisi varauduttu etukäteen esimerkiksi vakuuttamalla lemmikki tai vaikka pitämällä hätävararahastoa äkillisten tilanteiden varalle.

Eläinlääkärin suorittaman hoidon kustannukset saattavat vaihdella hyvinkin paljon johtuen tehtävästä toimenpiteestä. Myöskin eläinlääkäriaseman varustelutaso, henkilökunnan määrä ja valmius erilaisiin toimenpiteisiin ja tutkimuksiin vaikuttaa kustannuksiin. Kunnallinen eläinlääkäri on yleensä kustannuksiltaan huokeampi kuin yksityinen. Verrattuna ihmispuolen yksityisen lääkintäsektorin palveluhintoihin, eroa tulee siitä, että eläinlääkäripalvelut ovat arvonlisäveronalaisia ja toisaalta yksityistä eläinlääkintää ei tueta verovaroilla, eikä niistä saada Kela-korvauksia.

 

Esimerkkejä eläinlääkärikäynnin hinnoista

Karkeasti arvioiden äkillisessä ripuli- tai oksennustaudissa tutkimuksien ja hoidon kustannukset ovat useimmiten 250-350€. Ontumatutkimus rauhoituksessa tehtävän röntgenkuvauksen kanssa maksaa yleensä noin 300€. Kirurgiassa hintahaarukka voi olla hyvinkin laaja. Äkillisiä ja yleisiä leikkaushoitoa vaativia tapauksia ovat esimerkiksi märkäkohtu-, suolistotukos- ja murtumaleikkaukset, joissa hintahaarukka vaihtelee tapaukseen mukaan yleensä noin 700-1500€ välillä. Tälläisissä tapauksissa vaaditaan usein myös jatkohoitoa seuraavina päivinä ja kontrollikäyntejä. Päivystysaikaan eläinsairaaloissa tai päivystävillä eläinlääkäreillä kustannukset nousevat suuriksi päivystyskorotusten takia.

Esimerkki virtsavaivaivainen kissa: Klinikalle tuotiin kissa, joka oli alkanut äkillisesti pissailla tiheästi ja vain pieniä tippoja kerrallaan. Eläinlääkäri teki yleistutkimuksen ja sen ja omistajan kertoman perusteella päädyttiin rauhoittamaan kissa pissanäytteen ottamista varten. Pissanäytteessä oli tulehduskuva ja erittäin runsaasti virtsakiteitä. Kissa jouduttiin katetroimaan virtsarakon huuhtelua varten, koska rakossa oli niin runsaasti virtsakiteitä, jotka olivat osin tukkineet virtsaputkea. Kissa sai klinikalla myös nesteytystä, kipulääkkeet ja antibiootit injektiona. Kotiin tuli mukaan lääkkeitä ja erikoisruokaa, joka liuottaa virtsakiteitä. Käynnille tuli kustannuksia yhteensä 330€.

Esimerkki korvaoireileva koira: Koira oli alkanut raapia ja ravistella korviaan. Eläinlääkäri tutki koiran ja tähysti korvat. Todettiin, että toinen korvakäytävä punoittaa ja erittää voimakkaasti. Molemmista korvista otettiin näyte, jotka tutkittiin klinikan laboratoriossa. Koiralla oli toisessa korvassa hiivan aiheuttama korvatulehdus, johon hoitona oli korvatipat ja korvien puhdistus. Hintaa käynnille tuli lääkkeineen ja tarvikkeineen n.160€. Korvavaiva vaati myös kolmen viikon kuluttua kontrollikäynnin. Kontrollissa todettiin, että vaiva oli helpottanut ja korvalääkitykset voidaan lopettaa. Kontrollikäynti maksoi n.100€.

 

Maksa laskulla eläinlääkärissä

Nykyään eläinlääkärikäynnestä pyydetään etukäteen paljon hinta-arvioita ja annamme niitä mielellämme suuntaa antavasti. Useimmiten aivan tarkkojen hintojen laskeminen etukäteen ei onnistu, koska ennen eläimen tutkimista ei aina tiedetä mitä kaikkea joudutaan tekemään tai tutkimaan. Kustannuksista pyritään keskustelemaan eläimen tutkimusten edetessä ja päätökset hoidon laajuudesta tehdään yhteistyössä omistajan kanssa.

Useimmat eläinlääkäriasemat eivät tee tutkimuksia tai toimenpiteitä laskua vastaan. Tämä johtuu siitä, että valitettavan usein laskut jäävät kokonaan tai osittain maksamatta. Meillä laskulla maksaminen on mahdollista joko Collector Bankin tai Resurs Bankin kautta

Monessa paikassa asioinnin keskittämisestä saa etuja. Näin on myös meillä. Kaikille potilaillemme täytetään EHEL-kanta-asiakaskortti. Keräämällä merkintöjä korttiin, joka viidennestä eläinlääkärikäynnistä saa klinikkamaksun (29,50€) verran alennusta. Lue lisää kanta-asiakkuudesta >

Rahoitusvaihtoehdot

Resurs Bank

Resurs Bank

Joustavampi tapa maksaa ostoksesi

Voit maksaa ostosi kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Luoton voit hakea helposti kotona etukäteen alla olevalla hakemuksella tai tehdä hakemuksen paikan päällä toimipisteissämme. Luotonantaja on Resurs Bank AB (publ).

Rahoituksen edut

 • Et maksa ostoksen teon yhteydessä mitään. Lasku ostoksestasi toimitetaan kotiisi ostokuukautta seuraavana kuukautena, jolloin valitset sinulle parhaiten sopivan maksuvaihtoehdon.
 • Saat aina 30–60 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa.
 • Voit halutessasi jakaa ostosumman pidemmälle maksuajalle ja valita useista eri maksuvaihtoehdoista – lue lisää alareunan linkeistä.

Hae jo tänään!

Täytä hakulomake tarkasti ja huomioi seuraavat asiat:

 • Tarkista, että henkilötunnuksesi on oikein
 • Tarkista, että yhteystietosi (mm. puhelinnumero ja sähköpostiosoite) ovat oikein
 • Huomioi tuloissa brutto- ja nettotulojen ero (brutto = ennen veroja, netto = verojen jälkeen)
 • Jos olet eläkeläinen, valitse vakituinen työsuhde, täytä milloin jäit eläkkeelle ja täytä työnantajaksi ”Eläkeläinen”

Saat luottopäätöksen sähköpostiisi 24 tunnin kuluessa

Myönteisen luottopäätöksen saatuasi voit tulla tekemään ostosta. Ota henkilöllisyystodistuksesi mukaan. Tulostamme paikan päällä lopullisen luottosopimuksen sekä varmennamme ostoksen.

Tutustu eri maksuvaihtoehtoihin ja tiliehtoihin ennen luoton hakemista

Rahoitusesite
Yleiset tiliehdot
Erityiset tiliehdot

Täytä luottohakemus tästä!

Jos sinulla on kysyttävää hakemuksesta, rahoitusvaihtoehdoista tai tiliehdoista, olet tervetullut ottamaan yhteyttä Resurs Bankin asiakaspalveluun, puh. 09 622 4308 (ma-pe klo 8-17).

Jos rahoitusesite tai tiliehdot eivät aukea selaimessasi, saatat tarvita Adobe Readerin. Voit tarvittaessa asentaa sen tästä.

Collector Bank

Collector Bank

Joustoa maksamiseen

Collector Bankin laskulla tai luotolla saat lisää aikaa ostostesi maksamiseen. Voit maksaa ostoksesi kerralla laskulla tai valita kertaluoton, jossa valitset sinulle parhaiten sopivan maksuajan ja kuukausierät.

Myönteisen luottopäätöksen jälkeen lähetämme sinulle laskun, jossa on 14 päivää maksuaikaa. Kun maksat laskun eräpäivään mennessä, et maksa ostoksistasi korkoja tai luottokuluja.

 • Saat laskun ostoksistasi sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi.
 • Jos haluat jakaa ostoksen vaikutusta talouteesi useammalle kuukaudelle, voit laskun saatuasi valita sinulle paremmin sopivan maksuajan ja tehdä erämaksusopimuksen osoitteessa bill.collectorpayments.fi. Kertaluoton avulla maksat ostoksesi kuukausierissä, mutta et sitoudu pysyvään luottosuhteeseen.
 • Ostokseen lisätään 5€ maksutapalisä.
 • Laskun ja kertaluoton myöntäjä on Collector Payments Finland Oy.
 • Kertaluoton kuukausimaksu kustakin erästä on 3,00€ ja erämaksun korko 15 %. Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000€ esimerkkiluotolle tyypillisellä 12 kk maksuajalla luottokorko ja kuukausimaksut huomioiden on 20,16 %. Esimerkkiostoksen luotollinen kokonaissumma 12 kk maksuajalla on siis 2188,26€.

Maksutavan ehdot

 • Lasku tai kertaluotto on mahdollinen, kun ostoksesi on yli 20 €.
 • Maksaaksesi laskulla tai erämaksulla tarvitset myönteisen luottopäätöksen luotonmyöntäjältä. Voit hakea luottopäätöstä, jos olet vähintään 20 vuoden ikäinen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Myös luottotietosi tarkistetaan. Saat luottopäätöksen heti myymälässä yhteystietojesi ja henkilöllisyystodistuksesi perusteella. Omaehtoinen luottokielto tai salatut osoitetiedot voivat johtaa kielteiseen luottopäätökseen.

Palautusten ja peruutusten käsittely

 • Kun palautat ostoksesi annettujen ohjeiden mukaisesti, tieto palautuksestasi välittyy Collector Bankille automaattisesti. Jos palautat osan ostoksistasi, voit vähentää palautuksen euromäärän saamasi laskun loppusummasta. Erämaksun tapauksessa palautuksesi suuruinen summa vähennetään automaattisesti erämaksusuunnitelmasi viimeisiltä eriltä. Näin saat siis hoidettua luoton sovittua nopeammin.
 • Jos palautus koskee jo maksamaasi tuotetta, toimita henkilö- ja tiliyhteystietosi kirjallisesti Collector Bankin asiakaspalveluun maksun palauttamiseksi.
 • Sähköpostitse: rahanpalautus@collectorpayments.com, otsikolla Collector Payments finland Oy/suorituksen palautus

Asiakaspalvelu maksuasioissa

 • Laskuun ja ostoksen maksamiseen liittyvissä asioissa saat apua Collector Bankin asiakaspalvelusta:
 • Verkkopalvelu: bill.collectorpayments.fi
 • Puhelinpalvelu: 02 2700 550 arkisin kello 8–17 (normaalit paikallis- tai kaukopuhelumaksu) Laskun ja kertaluoton myöntäjä sekä käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjä on Collector Payments Finland Oy, PL 79, 00101 Helsinki. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen lasku tai luotto siirtyy Collector Payments AB:lle. Lisätietoja bill.collectorpayments.fi.

Collector Bank:n tietosuojakäytännöt:

Tietosuojatiedot Käsittelemme ja tallennamme henkilötietojasi maksutapaa koskevan luottohakemuksen käsittelyyn, luottopäätöksen tekemiseen, asiakassuhteen hoitamiseen ja asiakaspalveluun. Tietojen rekisterinpitäjänä on Collector Payments Finland Oy. Tarvitsemme henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä hakemuksesi. Pyydettyjen tietojen antamatta jättäminen estää hakemuksen käsittelyn. Luottohakemuksen tasapuolisen, sujuvan ja luotettavan käsittelyn varmistamiseksi luottopäätöksemme perustuu henkilötietojesi automaattiseen käsittelyyn ja arviointiin. Sinulla on oikeus riitauttaa automaattisesti tehty luottopäätös ja pyytää hakemuksesi käsittelyä uudelleen manuaalisesti. Voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Collector Bankin asiakaspalveluun, puh. 02 2700 550.

Lisätietoja omien tietojen tarkistamisesta ja muista oikeuksistasi, henkilötietojen käsittelystä ja automaattisesta päätöksenteosta osoitteessa collector.fi/tietoa-collectorista/tietosuojasta