Eläintarvikkeet

Eläintarvikkeet

Valikoimassamme on monipuolinen katsaus eläimen terveyden ja sairauden hoitoon tarvittavia tarvikkeita, sekä täydennysrehuja. Jos valikoimassamme ei ole lemmikkisi tarvitsevaa tuotetta, etsimme ja tilaamme sen.

Haavojen hoitoon käytettävissä puhdistusaineissa tärkeää on, että tuote ei kirvele. Yleensä ottaen haavojen desinfiointiin lemmikillä sopivat samat tuotteet kuin ihmisilläkin. Isompiin haavereihin löytyy sidetarpeita ja harsotaitoksia yms. Haavojen hoidossa on tärkeää, että eläin ei pääse itse nuolemaan haavaa. Nuoleminen tulehduttaa haavaa ja hidastaa paranemista. Kauluri on tehokkain keino nuolemisen estämiseen. Meillä on myynnissä kaikenkokoisia kaulureita. Myös pahanmakuiset tai voimakkaan hajuiset suihkeet saattavat hillitä nuolemista.

Korvatulehduksissa oleellinen osa hoitoa on korvien puhdistus. Korvienpuhdistusaineita on monenlaisia. Tulehtuneen korvan hoidossa valmisteen on oltava soveltuva tulehtuneen korvan puhdistukseen. Korvien puhdistus tehdään siten, että koiran korvakäytävä kaadetaan täyteen puhdistusainetta ja korvaa hierotaan alapuolelta niin, että aine lotisee korvakäytävässä. Sitten lemmikin annetaan ravistaa ylimääräinen aine pois ja sen jälkeen ulkokorvasta pyyhitään siihen noussut töhnä esim. harsotaitoksella. Topsipuikkojen käyttäminen on kielletty!

Silmätulehduksissa rähmän puhdistukseen käytetään yleensä fysiologista suolaliuosta tai keitettyä vettä. Silmähuuhteita voidaan käyttää silmien ympäristön puhdistukseen.

Shampoovalikoimassamme on hyviä tuotteita sekä ärtyneen että hilseilevän ihon pesuun ja myös normaaliin pesuun. Hoitosuihkeella saadaan turkista helpommin kammattava ja vähemmän sähköinen.

Eläinten ravinnelisät

Rasvahappovalmisteet ovat nykyään uutisoinnin kohteena ja monen sairauden hoidossa rasvahappovalmisteet ovat tärkeässä roolissa. Korkealaatuisissa ruuissa rasvahappojen tarve on otettu huomioon. Rasvahappovalmisteita on olemassa kala- ja kasviöljypohjaisia, sekä näiden yhdistelmiä. Yhtenä vaihtoehtona on myös niskaan laitettava rasvahappovalmiste.

Nivelrikosta kärsivien potilaiden hoito on monimuotoinen yhdistelmä lääkitystä, ruokintaa, ravintolisiä (nivelravinteet ja rasvahapot), liikuntaa ja lihashuoltoa. Nivelravinteiden tehosta ei ole olemassa aukotonta tieteellistä todistetta, mutta niiden on monessa tapauksessa todettu helpottavan nivelrikkopotilaan päivittäistä oireilua. Tuotteet lisäävät nivelten voitelua ja aineenvaihduntaa. Nivelravinnetuotteita on markkinoilla monenlaisia ja oleellista on, että valmisteiden nivelravinnepitoisuudet (esim. glukosaminoglukaani ja kondroitiinisulfaatti sekä hyaluronihappo) ovat riittävät. Näitä tuotteita on valikoimassamme jauheena, liuoksena, purutabletteina ja kapseleina.  Valikoimassamme on myös ruokia, joihin on sisällytetty nivelravinteita riittävä pitoisuus, jolloin niitä ei tarvitse syöttää erikseen purkista.

Skinneez-lelut

Skinneez-lelut, joiden erityisominaisuus on se,
etteivät ne sisällä vanua ollenkaan.

Rauh-luut

Rauh-puruluut, raaka-aineina: kotimainen nauta, possu ja hirvi.

FaunaPharma

Tarjoamme laajan valikoiman FaunaPharman laadukkaita tuotteita.