Päivävuodeosasto

Päivävuodeosasto

Päivävuodeosastolla sairas tai leikkauksesta heräilevä lemmikki on tarvittaessa koko päivän ajan henkilökuntamme valvonnan alla. Sille voidaan antaa tehohoitoa, tehdä hoito- ja tutkimustoimenpiteitä tai se voi olla tarkkailussa. Koirilla ja kissoilla on erilliset hoito-osastot, jotta kissat eivät joudu stressaantumaan koirien näkemisestä. Jokaisella potilaalla on nimetty omahoitaja.

Tyypillisimpiä tilanteita, jolloin lemmikki joutuu jäämään klinikalle pidempään on eläimen heikko kunto esim. rajun oksentelun tai ripuloinnin takia. Jos lemmikki tarvitsee suonensisäistä nesteytystä ja lääkitystä, vaatii sen toteuttaminen pidemmän ajan ja silloin vuodeosasto on hyvä ratkaisu. Omistajaan ollaan päivän aikana puhelimitse yhteydessä ja jos joudutaan tekemään isoja ratkaisuja kuten leikkauspäätös, neuvotellaan siitä aina ensin omistajan kanssa.

 

Koirilla ja kissoilla omat osastonsa

Jokaiselle vuodeosaston potilaalle nimetään omahoitaja, joka huolehtii lemmikin tutkimuksista ja lääkityksistä eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Hän seuraa potilaan elintoimintoja säännöllisesti ja raportoi eläinlääkärille, jos jotain poikkeavaa ilmenee. Hän huolehtii myös siitä, että lemmikki pääsee tarpeen mukaan pihalle pissalle ja kakalle päivän aikana. Usein jo yhdessä päivässä saadaan tilanne rauhoittumaan ja mahdollisesti diagnoosikin tehtyä, mutta tarvittaessa hoitoa ja tutkimuksia voidaan jatkaa seuravana päivänä.Parempikuntoiset koirapotilaat tuntuvat mielellään tarkkailevan klinikan hyörinää omista heräämökopeistaan. Herkkähaukkuisten ja kovin helposti stressaantuvien potilaiden hoito päivävuodeosastolla vaatii erityistä harkintaa, näille potilaille voimme tarvittaessa järjestää rauhallisen yksityishuoneen.

Kissoille on varattu oma huone, johon koirilla ei ole pääsyä ja joka on muutenkin rauhoitettu turhalta tohinalta. Tämä siksi, että kissa stressaantuu herkästi sekä kuljetuksen aikana että vieraassa paikassa ja haluamme siksi tarjota niille mahdollisimman rauhalliset olosuhteet klinikalla. Kissaosaston potilaat ovat tyypillisesti heräilemässä leikkauksesta tai vaativat tehohoitoa sairauden takia. Kaikissa kissoille tarkoitetuissa heräämökopeissa on puhdas hiekkalaatikko ja mahdollisuus piiloutumiseen omassa rauhassa. Kissoilla ei ole näköyhteyttä toisten kissojen heräämökoppeihin.

Päivävuodeosasto toimii myös siten, että voit tuoda leikkauspotilaan jo aamulla odottelemaan leikkaukseen pääsyä ja hakea sen töiden jälkeen kotiin. Tämä toimii hyvin etenkin silloin, jos on töissä toisella paikkakunnalla, eikä näin ollen pääse tuomaan eläintä klinikalle keskellä päivää. Osa laboratoriotutkimuksista saattaa vaatia useita näytteenottoja päivän kuluessa. Näissäkin tapauksissa on usein kätevintä, että eläin jää sisään päivävuodeosastolle.