Senioritarkastukset

Senioritarkastukset

Ennaltaehkäisevä terveydenhoito auttaa lemmikkiäsi pysymään terveenä ja virkeänä ikääntymisestä huolimatta. Vuosittainen terveystarkastus verikokeineen on suositeltava iäkkäille lemmikeille, sillä monet sairaudet (kuten sydänsairaudet, munuais- ja maksasairaudet, nivelvaivat, hammasongelmat ja kasvaimet) ovat alkuvaiheessa vähäoireisia tai oireettomia.  Sairauksien aikaisella toteamisella voimme parantaa lemmikin elämänlaatua ja varmistaa, että saat nauttia eläinystäväsi seurasta mahdollisimman pitkään.

 

Milloin kissa tai koira tarvitsee senioritarkastuksen?

Senioritarkastusta suositellaan pienille ja keskikokoisilla koirille 7-8 vuoden iästä alkaen ja jättirotuisilla jo 5 vuoden iästä lähtien. Kissan senioritarkastusta suositellaan 8-10 vuotta täyttäneille kissoille.

Senioritarkastuksessa eläinlääkäri haastattelee omistajaa eläimen voinnista ja tekee sitten kattavan yleistutkimuksen, jossa tarkastetaan limakalvot, hampaat ja imusolmukkeet. Silmät, korvat, ihon ja turkin kunto tarkastetaan. Lihaskunto ja lihavuuskunto arvioidaan. Ihannepaino määritetään ja annetaan tarvittaessa ruokintaohjeita. Sydän ja keuhkot kuunnellaan. Vatsa ja selkä tunnustellaan. Ulkoiset sukuelimet tarkastetaan ja tehdään rektaalitutkimus.

 

Koiran senioritarkastus sisältää:

– eläinlääkärin haastattelun ja yleistutkimuksen
-verinäytteen, josta tutkitaan maksa-arvot, sdma-munuaisarvo, verensokeri, kokonaisproteiinit sekä valkosolujen kokonaismäärä ja hematokriitti
-virtsanäytteestä tutkitaan ominaispaino ja pikaseula (virtsanäyte tuodaan mukana klinikalle)

 

Kissan senioritarkastus sisältää:

-eläinlääkärin haastattelun ja yleistutkimuksen
-verenpaineen mittauksen
-verinäytteen, josta tutkitaan maksa-arvot, sdma -munuaisarvo, pitkänajan sokeri fruktosamiini, kokonaisproteiinit, valkosolujen kokonaismäärä, hematokriitti ja T4-kilpirauhasarvo

Eläinlääkäri vastaa veri- ja virtsakokeiden tuloksista sähköpostilla kolmen arkipäivän kuluessa terveystarkastuksesta.  Käyntiin varataan 15 minuutin aika eläinlääkärille. Hoitaja ottaa verikokeet hereillä olevalta eläimeltä.  Käyntiä varten tulee olla paastolla 12 h, vettä saa juoda. Huomioithan, että terveystarkastus on tarkoitettu iäkkäiden, mutta päällisin puolin terveiden eläinten terveydentilan kartoitukseen.  Mikäli lemmikilläsi on sairauden oireita, varataan normaali eläinlääkäriaika, jotta voimme tehdä sairauden vaatimat tutkimukset ja hoidot eläinlääkärin arvion mukaan.