Taituki-ortoosi

Taituki-ortoosi ranteen ja kintereen tueksi

Lainaus Taitukien nettisivuilta: “Rannetuki ja kinnertuki sallivat liikkeen ilman mitään vastusta, jolloin koira pystyy liikkumaan luontevasti, vaikka jalka on tuettuna.”

Niveltuki sallii nivelen koukistuksen ja ojennuksen normaaliin liikeradan osalta, mutta estää nivelen virheasentoja. Jos nivel pääsee usein virheasentoon, nivelsiteiden venymisen lisäksi jalkaan voi tulla nivelrikkomuutoksia ja kipua.

Etujalan rannenivel ja takajalan kinner voidaan tukea Taituki-ortoosilla.

Ranteessa tyypillisin ongelma on ranteen painuminen liian alas. Tämä voi johtua jalan rakenteellisesta heikkoudesta tai nivelsidevammasta.  Jos koiralla on nivelsiteiden löysyyttä, vaiva on usein molemmissa etujaloissa. Ranteen nivelsidevamman hoitona voidaan käyttää Taitukea, joskus myös ehkäisemään ranteen jäykistysleikkauksen tarvetta.

Kintereen ojentuminen liian suoraksi eteen voi olla ongelma. Joskus kinner on normaalin asennon siasta niin pysty, että se alkaa vähitellen yliojentua ja painua eteen. Ortoosi sallii kintereen koukistumisen, mutta ei päästä sitä yliojentumaan eteen.

Lisätietoja: http://koirakuntosali.fi/niveltuet/taituki-niveltuet/

TAITUET NYT SAATAVILLA MEILTÄ. Taituen hankinta vaatii sovituksen, jotta tuki on varmasti oikean kokoinen ja hyvin istuva.