Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimukset

Ultraääni on erinomainen tutkimusmenetelmä koiran tai kissan pehmytkudosten tarkkuutta vaativaan tutkimiseen. Ultraäänitutkimus on lemmikille kivuton ja vaaraton toimenpide, joka voidaan usein tehdä ilman rauhoitusta.

Ultraääntä käytetään vatsaontelon elimien tutkimiseen, virtsarakon tai kohdun tutkimiseen, kasvainten tutkimiseen, sekä lihasten ja jänteiden tutkimiseen. Ultraäänellä tehdään tiineystutkimuksia. Ultraääniohjauksella voidaan myös ottaa näytteitä.

Meiltä on mahdollista saada myös sydämen ultraäänitutkimukset kansainvälisen tason osaamisella Dr. Andrea Gladulin suorittamana. Lue lisää >

Mikäli vatsaonteloa tutkitaan on hyvä jos lemmikin suolisto on mahdollisimman tyhjä, joten 12 tunnin paasto on paikallaan. Lemmikki on syytä lenkittää hyvin 4-8 tuntia ennen tutkimusta, runsas ulostemäärä paksusuolessa häiritsee tutkimuksen suorittamista. Jos on kyseessä virtsarakon tutkimus, on rakon oltava mahdollisimman täynnä. Usein ultrattavan alueen kohdalta joudutaan ajamaan karvaa. Tutkimus suoritetaan usein kyljellään tai selällään maaten tai seisovillaan. Tiineysultra voidaan tehdä 28vrk:n kuluttua astutuksesta, tiineysultrasta saa myös kuvan cd:llä mukaan.

 

Esimerkkejä ultraäänitutkimusten hinnoista

Tiineysultra 87 € (sisältää ultrakuvan mukaan)

Ultraäänitutkimus 181 € (ei sisällä mahdollista rauhoitusta ja lääkkeitä)

Sydämen virallinen ultraäänitutkimus 253,50 €