Vesiterapia

Vesiterapia

Vesiterapia sopii kaikille terveille koirille. Erinomaista se on nivelrikkoisille, leikkauksesta tai traumasta toipuville sekä ylipainoisille koirille. Vesiterapia vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, laukaisee lihasjännitystä sekä parantaa nivelten liikkuvuutta ja koiran tasapainoa.

Vesiterapiaa käytetään kuntoutusmuotona tuki- ja liikuntaelinsairauksissa sekä niiden ennaltaehkäisyssä, neurologisissa ongelmissa sekä raajojen käyttämättömyysongelmien korjauksessa. Vesiterapia on toimiva kuntoutusmuoto koirille, jotka ovat toipumassa leikkauksesta, tai konservatiivinen hoitomuoto leikkauksen sijasta esim. selkä-, nivel- tai jänneongelmista kärsiville koirille. Nivelrikkokoirilla vesiterapia ylläpitää tai jopa parantaa nivelten liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Koira voi harjoitella vedessä turvallisesti ilman nivelten ylikuormittumisen pelkoa.

 

Juoksumatto säädetään koiran tarpeiden mukaan

Vesialtaaseen sijoitetulla juoksumatolla hyödynnetään veden ominaisuuksia. Veden korkeutta ja juoksumaton nopeutta sekä kallistusta voidaan säädellä. Veden nostetta, vastusta ja painetta käytetään hyväksi vesiterapiassa. Vesiterapia vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, laukaisee lihasjännitystä, sekä parantaa nivelten liikkuvuutta ja koiran tasapainoa.

Vesikävely tai -juoksu sopii myös urheilevien koirien lihaskunnon kehittämiseen. Vesikävely on koiralle raskasta harjoitusta ja siksi harjoitusajat ovat lyhyitä.